EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

Tropic Thunder

2008. november 23. - Mirwen
Kicsit késve, de most néztük csak meg a Tropic Thundert itthon. Nos vicces meg minden, de mikor rájöttem hogy Tom Cruise, hát akkor áll leesett. Gigamega király alakítás, és megariszpekt!

árnyoldal

Mostanában kezd a várandósság terhességgé fajulni. Nem tudok felkelni az ágyból, csak lendületből, utána úgy járok mint egy pingvin, mert annyira fáj a keresztcsontom, melegem van, nem kapok levegőt, nem tudok már cipőt kötni (múltkor is néztek a Metro-ban amikor eb térdepelt előttem és kötögette a fűzőket, mint egy háromévesnek), enni csak a nyelőcsőbe megy, és úgy érzem hogy minden irányba elkezdtem nőni, nem is nőni, hanem terjedni.

Tudom, kussoljak, én akartam, csak gondoltam szólok, hogy nem feltétlen rózsaszín köd ez az állapot.

sidenote

hűűű, az elsőszámú bloggerem dooce is most jelentette be hogy babát vár. Hát ez mekkora! most tizenegy hetes, júni 14-re van kiírva. Lesz a négy éves Leta-nak kistesója! Vajon hogy fogja megélni ezt a terhességét, és ezt az új babát? Rettentő izgalmas lesz (kis infó: Leta-nál kórházig jutott a szülőés utáni depresszió miatt). Erről jut eszembe, hogy milyen régóta olvasom őt is... jesszumpepi...

keltető

Pénteken megérkezett a legújabb szerzeményem: a Hartmann vérnyomásmérő*. Eddig ez a legjobb ketyere, mert ez legalább csak minimálisan fáj amikor brutálisan elszorítja a felkarom. Viszont szerencsére szuper értékeket kapok, teljesen meg is lepődtem. Eddig (amíg nem voltam várandós) úgy 140/70 volt a vérnyomásom, de most a mérések alapján 90/60-tól (reggel) 110/70-ig van átlag a vérnyomásom, hozzá egy 80-95-ös pulzussal. Napersze a pulzus az normális, mert vagy egy literrel több vért kell pumpálni szerte a testemben.

Egy kis ismeretterjeszt: a vérnyomás terhesen már magasnak számít 140/90-nél, de amerikában pl 130/85-re is azt mondják hogy rossz. Kezdődő preeklampsia tünete.

Egy élő keltető vagyok.

Ennek a másik igencsak szembetűnő aspektusa a hidegtűrésem. Eddig az a tipikus kezem-lábam-jeges típusú rossz vérkeringésű ember voltam, télen-nyáron tollpaplan alatt. Télen a szobában 24 fok, mégis nekem lefagyott a lábam, hosszúujjú pizsamában, plusz pléddel. 

Most pedig? igaz hogy kint már csak 3-5 fok van, mégis nyitott ablak, bent már csak 18 fok, de a plusznak feltett plédet az éjszaka folyamán le kellett vegyem, mert melegem volt. 

Mellettem eb szegény már két réteg plédet kellett a takarójára tennie hogy túlélje velem. (az is igaz, hogy ezek nagyon vékony plédek).

Még egy érdekesség a vemhesek-háza tájáról: nem megy a felkelés az ágyból. Egész egyszerűen a hasizmaim tropák, hiszen megszűnt a rendes erőkar, lett egy nagy gömböc alatta, ezt próbálja a hasizmom lenyomni, az meg fáj. 

*:még egy hasznos infó: tudta-e ön hogy a vérnyomásmérőknek nem egyforma az a felkarra csatolhatós része, az ú.n.: mandzsetta? Van kicsi, normál és nagy. Vásárlás előtt mindenképp mérjük le a felkarunk kerületét, és azzal a centiméterszámmal menjünk vérnyomásmérőt vásárolni, a tudatlan gyógyszertárosokat meg tojjuk le, általában nem is nagyon hallottak róla hogy van különböző (tisztelet a kivételnek), pedig nem mindegy.

hétvégi zaba

Szombaton amúgy anyóséknál voltunk, és borzasztóan ügyeltek a kismamák lájtos kajáltatására: Nagy adag húsleves mégtöbb cérnametélttel, főtt hús, Krumplipüré, savanyúságok, aszalt szilvával töltött rántott csirkemell, aztán meg egy hatalmas adag kemencében sült csülök (konkrétan két egész) hozzá a mellette sült krumplival. Volt még kemencében sült pogácsa, epres piskótarolád és túrótorta.

ööö...

Vasárnap - mivel eléggé kiéheztünk az előtte való napi alig-evésben -, elmentünk este senoiékkal a Vakvarjú étterembe, amit még KCs ajánlott. Nos nagyon klassz az étterem, jó a honlapjuk, ígéretesek az ételek - még ha kicsit túl sokféle is -, de sajnos két dolog aláaknázott mindent: az egyik a Márton napi libavacsorás libatöpörtyű lilahagymával-ban a két napos szikkadt töpörtyű, a másik meg a ZÉRÓ memóriájú és flegma pincér. Kár érte. Képek itt.

Pelenka

Pénteken megszereztem az első nagy adag kisgyerek-hozzávalót: A BambinoMio-s mosható pelenkákat.

Összesen 24 db kisméretű prefold, 4db újszülött méretű külső, 3 db S-es külső, és a hozzávaló kiegészítők (vödör, mosóháló, mosószer, utitáska és egy pici rózsaszín fürdőgatya).

Ezenkívül kaptam még egy kedves barátnőmtől egy kezdőcsomag Monapel pelust is, ez más rendszer, itt belső kisgatya és külső kisgatya van, ez jóval nagyobb csomagot ad, és szerintem mivel elég nagy, ezért csak később fogjuk használni, de jobban tölthető, így éjszakára többet bír.

Hát így állunk, kezd telni a fiókosszekrény.

süti beállítások módosítása