EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

10. hónap

2009. december 20. - Mirwen

Adatok: hosszat most állva mértem le ahogy az asztal mellett somfordált, és úgy 70 centi. pedig most vettem neki 86-os rugdalózót..., súlyra meg kb 7800g

Alvás: Éjjel kb 11-12 óra két-három gyors etetéssel. Kicsit később fekszik le, akkor van hogy tovább alszik. Volt a hónapban egy-két ünnepnap, amikor féltíz, tíz felé keltünk, ezt nagyon nagy örömmel fogadtam, és bátorítottam a további hasonlókra.  

Nappal kábé háromszor alszik, de volt hogy kétszer, az főleg ha későn kel fel. Ha 9-kor kel, akkor egy 11-1-ig, és egy 15-17-ig tartó két intervallum az amikor alszik egy óra-másfél óra- két óra mennyiségeket, de ilyenkor este vagy elmegyünk itthonról és tud aludni a kocsiban, vagy iszonyú nyavajgós hét órától. Ha 10 felé kel fel, akkor 12-től és 4-5-től alszik.

Evés: tápszer. Leváltottam a HA Startot Similacra, az jó meg minden, sőt vettem Similac Gain-t is, ráfér a gyerekre. A nappali tápjait szoktam dúsítani instant rizspehellyel. Este meg Milupa Gute Nacht, vagy Beba éjszakai tápszer.

Szereti még a HIPP őszibarack alma teljes kiőrlésű rizzsel-t, meg a nestlé banános rizspépjét. Ennyit arról hogy majd én főzök neki. De komolyan, semmi értelme, amikor ezekből is egy-egy kanállal eszik csak. Eddig csak egyszer volt hogy egy egész bébiételt megevett volna, általában egyharmad vagy maximum fél bébiételnyit eszik.

Bezzeg a háztartási keksz meg a buláta... ezek bármikor bármennyi jöhet. Sőt, vaníliás krémtúróval is megkínáltam, bezzeg ott ment a tátogatás... 

Nagymozgás: teljesen stabilan járkál támaszkodva, és kapaszkodás nélkül is stabilan áll már. Sőt eddig kétszer voltam szemtanúja egy-egy véletlen lépésnek is kapaszkodás nélkül. Az új dolog a rugózás. Rugózás állva, rugózás négykézláb, rugózás térdelve, bárhogy, és őrült tempóban, leginkább jókedvének kimutatására. Lépcsőt mászik tesóméknál, akadályokon keresztül verekszi magát, a térdfelhúzós átkapaszkodással. Állásból szépen mentve ülésbe huppan le, ez üdítő látvány a régebbi krupliszsákként való hátrafelé elterüléssel szemben.

Finommozgás: csippentés már egész apró kenyérmorzsát, főtt répadarabkát, de még búzaszemet is. Montessori jellegű toronyról karikát le, meg visszatesz, könyvet lapoz.

Fog: még mindig hat. nem tudom hogy az alsó kettesek hogyhogy nem bújnak elő, elvileg azoknak kellett volna jönnie közvetlen az egyesek után, de semmi.

Eü: Az egész családon - incl. tesómék Bercistül - végigment a hányósfosós vírus - unokatesóm szerint nemes egyszerűséggel a rota -, de Zsófit eddig hálistennek elkerülte. Cserébe most olyan mértékű megfázás váltotta fel, hogy csak úgy dől a takony az orrából, illetve most az ambroxol hatására a garatába dőlhet a takony, úgyhogy köhög szegény sokat.

Ezenkívül ugye voltunk kétszer az ügyeleten, egyszer a csengettyűs sztori, egyszer meg éjjel valamiért nagyon sírt, csillapíthatatlanul több mint fél órája, aztán ügyeleten se tudtak mit mondani, csak hogy fájdalomcsillapító nurofen, aztán ha folytatja akkor másnap menjünk a gyerekdokihoz, de nem folytatta, szóval valami fájhatott neki, de szerencsére elmúlt.

Beszéd: első szava a nem-nem-nem lesz, ez már tuti, ezt videón is elkaptuk félig, de már kezdi érteni a saját nevét is, meg szerintem egy pár szót is, tuti. 

EC: bevallom hősiesen, ebben a hónapban nem volt se textilpelenka, se biliztetés. győzött a réteges öltöztetés, meg a napi háromszori kaki. (ráadásul valahol a lakásBAN elhagytuk a bilijét, és nem találjuk.. ???)

Hordozás: megvarrattam a háti hordozós kabátomat, úgyhogy hátihordozás. szuper, mert lehet rétegesen öltözni, és jó tudni hogy melegben van.

Babajelek: nem épp azt kezdte el mutogatni amit terveztem hogy fog, hiszen mindig mutatom (alap jelek), hanem a "pacsi" (olyan "high-five"-osan magasbatartott kézzel). Ez bezzeg nagyon megy. Ha mondjuk, azonnal vigyorogva tartja a kezét, de a legcukibb amikor játszik, majd hirtelen felém fordul, és feltartja a kezét egy kisebb "hé, te!" horkantás kíséretében hogy most akkor azonnal adjak neki pacsit.

Egyéb: a hónap híre a kis depis hullámvölgyem volt, meg hogy hogy fogalmazzam meg azt hogy ez a gyerek egy tündér, egy aranymazsolaszem, meg cukorfalat igazából, csak néha mégis nehéz, de szerencsére van akinek jobban megy az érzékletes fogalmazás.

És a hónap képekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr155665089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása