EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

Pepperkakor

2008. december 21. - Mirwen

Ma ezt sütöttem eb hathatós segítségével, ami azt jelenti hogy én gyúrtam össze a mixet, majd 4 óra állás után eb kinyújtotta és formázta, mert addigra elfáradtam.

Nincs mézeskalács-szaggatónk, meg különbenis a négyzet az olyan nerd, úgyhogy maradtunk ennél. Nagyon finom az állaga, nem teljesen száraz és nem kemény mint egy mézeskalács, hanem olyan pontjó (ezért óvatosan vele, mert még azon melegében jól be lehet zabálni belőle.)

PEPPERKAKOR

Hozzávalók:

55 dkg liszt, 30 dkg margarin, 2 db tojás sárgája, 10 dkg porcukor vagy darált barna cukor, 10 dkg méz, 0.5 evõkanál szegfûszeg, 0.5 evõkanál fahéj, 0.5 kiskanál szerecsendió, 0.5 kiskanál gyömbér, 1 kiskanál sütõpor, 4 dkg kakaó

Elkészítés:

 A lisztet összekeverjük a kakaóval, majd elmorzsoljuk a margarinnal. A többi anyagot hozzáadva határozottan összegyúrjuk. A kész masszát pihentetjük minimum 3 órát, de legfeljebb 1 napot. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vékonyságúra, majd tetsés szerinti formákt szaggatunk belõle. Elõmelegített sütõben 180-200 celsius fokon 5-6 percig sütjük.

----------------

Kicsit vastagabbra hagytuk, olyan 4 mm-esre, mert elég nehéz volt különben felszedni a deszkáról, és ezért picit tovább sült, úgy 6-8 percig.

én nem találtam a nyers tésztát elég fűszeresnek, úgyhogy tettem bele még mézeskalács fűszerkeveréket - mert kardamom és őrölt csillagánizs nem volt itthon - úgy két evőkanállal.

miért?

Az amőbák simán kettéválnak, és máris megoldódott az utódlás gondja.

De ne legyek telhetetlen, nézzünk fejlettebb állatokat. Mondjuk a halak. Milyen egyszerű lenne csak letenni a kiságyba egy rakás petesejtet, aztán szólni ebnek hogy ő jön. Esküszöm vigyáznék rá.

Vagy mondjuk lennék panda: az 10 dekásan szüli meg a kis pandát, aztán óvatosan felsöndörgeti a cicjéhez, és ott jóóól megnöveszti.

De végső soron a kengurukat irigylem a legjobban: szintén úgy egy hónapos terhesség után megszüli a nagyobbacska babszem méretű utódját az erszényébe (aminek angolul joey a neve) aztán kenguruzik vele úgy másfél évig.

Mert a minap is néztem a diszkáveri csennelt, és ott mutatták hogy mennyivel kisebb volt a fej űrtartalma köbcentiben még nem is olyan rég. Hát minek kellett ennyit okosodni?! Vagy miért van ennyi agyszövetünk ha így is csak a 10%-át használjuk? Ez a gyerek már most majdnem nyolc centi átmérőjű fejjel rendelkezik, és még két hónapig mást se csinál mint növekszik ott bent...

Addigis termelődik a relaxin, ami miatt már a medencém meg a keresztcsontom már egyéjszaka alatt szétesik, legalábbis mindig azthiszem reggel felkeléskor hogy "na, most jön a tolókocsi"...

31w1d

Tegnap töltöttem a 31. hetet, még kilenc van hátra, azaz pontosabban 62 nap. Ezennel beléptem a nyolcadik hónapba. A gyerek statisztikailag 1600gramm és 40 centi hosszú, de mivel tegnap voltunk G-nél felülvizsgálaton, egy pontosabb(?) adat: 1505gramm és a feje 76mm átmérőjű.

Azért a kérdőjel, mert én nem hiszek ezekben az ultahangos hossz és súly megállapításokban, élő példának rögtön itt van Bercike, aki a császár előtt egy órával az ultrahangon 2540gr-ra mondtak, majd egy óra múlva megszületett 1900gr-osan. Fél kilót tévedni ebben a viszonylatban? Simán. Rosszabbak mint a vásárcsarnok kofái. 

Harántfekvésű, azaz ül bennem fejjel felfele mint egy kisbuddha, ezt érzem is, mert a lábai pont a hólyagom körül kafircolnak, és állandóak a Pisi-ON, pisi-OFF érzések. 

Már 10 kilót híztam, nem kéne többet, tudom. Szerencsére eddig - lekopogom - minden értékem jó. És szerencsésen elkerülöm mostanában a védőnőt.

A héten beszereztem a birkaszőrt, és lehet hogy el fogok csábulni egy fehérzaj-generátor beszerzésére, már ami a Felesleges És Drága Babáknak Való Bizbaszokat jelenti. De nekem is sokkal szimpatikusabb ócánmorajlást hallgatni a felhúzhatós forgós-gyerekzenélők midije helyett...

hümm

ma valahogy nem stimmelt valami.

Aztán estefelé vettem észre hogy mi: a bokám meg a lábfejem egy nagy duzzadás. Mondjuk egész nap ácsorogtam, úgyhogy lehet hogy emiatt van, és ugye szerencsére a gyorsan csinált (ön)vizsgálatok szerint se kell pánikoljak, mert nincs fehérje a vizeletben, jó a vérnyomásom, jó a cukrom. De azért azóta felpolcolt lábbal ücsörgök, pedig lenne dolog ezerrel.

Még szerencse hogy pont holnap megyünk G-hez, sajna (fizetős) ultrahangra nem jutottunk már el előtte, mert mindehol teltház van - franc se gondolta hogy mások a karácsony miatt mennek el ilyenkor uh-ra. Beszarás...

vásárol

megvettük a gyerek karácsonyi ajándékát, ami egy 26"-os Fujitsu-Siemens monitor. Hehe.

Szegény 24"-os CRT monitorunk teljesen kipurcant már, annyira zöld a képe és már csíkos is. Mondjuk két éve vettük már használtan, eredeti ára 2000 dollár volt annó valakinek, egy hiperszuper grafikus monitor, mi már ugye olcsón vettük, mert szanaszét volt repedezve a monitorburkán a festék, meg egy incifincit zöld volt a képe amíg be nem melegedett. De mostmár visszavonhatatlanul zöld volt, és öreg és csíkos, Meg már homályos is a képe...

Viszont azthittem hogy elájulok mikor ma beállítottuk a 26"-os új monitort, Főleg amikor beraktuk a BBC-s HD Planet Earth "dvd"-t, azthittem betojok. Gyönyörű!

Mondjuk mi számítógépre kötve használjuk a monitort, tv-tuner kártyával (gyakorlatilag 60%-ban TV-ként, 40%-ban monitorként), úgyhogy kell tudnia mindent, de nem is értem hogy minek vesznek az emberek sima LCD tv-t, amikor azok csak nagyra fújt tv-k, minél nagyobb, annál jobban fos a képe a felbontása miatt (640*480, vagy 720*570). Ha tévészlengben nézzük, akkor ez most egy fullHD tévé, viszont azokhoz képest olcsó, mert nem túl nagy, de ennél nem is kéne jobb/nagyobb, mert ahhoz már sok-sok HD-s tévéadás kéne hogy megérje...

The Blanket S02E01

a kész 77 db négyzetet ezekután gondosan körbehorgoljuk fehérrel, ez adja meg a közös nevezőt, meg ugye majd az összevarráskor is ugyanezt a fehér fonalat használom majd, így talán nem lesz feltűnő. Amúgy meglepően gyorsan haladok a körbehorgolással, már majdnem a felénél tartok, a héten kell is venni az újabb gombolyag fonalat...

Amúgy így mikor már több mint felénél járok a dolognak, most vettem észre, hogy miért nem stimmelnek a négyzeteim. Mert elvileg ugye minden oldalukon egyenlő mennyiségű ú.n. pálcának kéne lennie, és az egyik oldala nekem mindig több volt, mindegyik négyzetnél, de eddig nem találtam meg hogy hogy lehetne jobb, persze most amikor már mindegy, most igen. Fasza. 

Szóval nem tudom hogy hogy fogom összevarrni így a takarót hogy nem ténylegesen négyzet alakúak a kis négyzetek. Ilyen hullámos izé lesz? Ilyen hullámos izé lesz.

süti beállítások módosítása