EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

ez-az meg a madarak

2009. január 23. - Mirwen

Itthon szöszmötölök, leginkább fotelben ülve, vagy most a legújabb hogy a kanapén felpolcolt lábbal. Így viszont már laptopozni se nagyon tudok. Reggelente felkelek hétkor, amikor eb is, aztán persze visszaalszom, mert még megtehetem, meg mert randa idő van, meg mert későn feküdtem le, meg mert különben mi a frászt csinálnék én egész délelőtt? Így legalább átalszom.

Fantasztikus megoldás, mi?

Felhúzom a redőnyt, becsukom az ablakot, leülök szétnézni a neten, majd úgy egy óra múlva felöltözöm. Eszem valamit, régebben sósat, mostanában inkább a vajas kenyér baracklekvárral a menő, nem tudom miért, sosem voltam se édesszájú, se lekváros típus. Nem örülök ennek a tendenciának. Kiszórok egy kis magot* a két balkáni gerlének a balkonládámba. Tudom, nem szabad a galambokat etetni, de tavaly vettem észre hogy már csak ez az egy szürke galamb pár van csak itt közel s távol, a többi az a ronda színes agresszív fajta házigalamb, amiből tömegek élnek itt. Tavaly is szórtam ki nekik a ládába kevéske magot télen, tavasszal a szemközti fán fészkeltek és költöttek. Aztán egész nyáron a szarkákkal kellett vívniuk, úgyhogy nem is tudom hogy mi lett a fiókákkal, a lényeg hogy idén télen is csak ketten jöttek. 

*: van egy spéci cinke etetőm direkt cinke kajával az erkélyen, tavaly iszonyú sok széncinege meg kékcinke jött enni, idén enyhébb talán a tél, mert csak elvétve jönnek (most is hallom a nyitnikék-nyitnikék-et), úgyhogy az etetőjükből csenek magot ha már a célszemélyek úgysem eszik...

Pár éve az erkélyem falán lévő kaspóba egy feketerigó pár költözött, és az ott növő csüngő borostyánba építették a fészküket, költötték ki a négy világoskék pici tojást. Rákövetkező évben az egész rigócsalád a szemközti fán trillázott minden hajnalban, lehet hogy hálából, de akkor kicsit idegesen tikkelt a szemem. Szmájli. 

Érdekes hogy idén még csak nem is láttam erre feketerigót... vajon megunták? Vagy elüldözték őket?

Aztán meg még az van hogy a szemközti ház hatodik emeletén egy nőci néha kiáll az erkélyére, és elkezd az ég felé dobálni valamit. Erre jön egy-két sirály, asszem ezüst sirályok, és elkezdenek enni: ők sosem szállnak le, hanem ott köröznek, röptében elkapják amit dob a nő, közben már gondolom ismerik a többiek is hogy itt valószínű etetés van, mert egyre több jön, majd a végén már úgy legalább negyven sirály köröz körbe-körbe. Igazán impozáns látvány.

Ki mondta hogy nincs élet a panelban?

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr1005664893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása