EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

26. hónap

2011. április 19. - Mirwen


Adatok: kb 11kg és 84 centi. Lába 21-22-es. 5-ös pelus. 86-os body

Alvás: este 9:30 körül alvás, majd egy evés, majd 8 felé kelés

nappal: napi egy alvás, kb du. 2-től 4ig, de mostanság volt 1-3-ig

Napirend: reggel 8 felé ébredés, reggeli, közben pixar filmek nézés, játszás, 11-12 felé játszótér egy órára minimum, majd 1-kor indulás haza, fél2-kor evés (és utána kakilás), 2-4-ig alvás, délután szabadprogram, de általában megyünk valahova, vagy ha más nem, eb leviszi motorozni/sétálni még mikor hazaért. 9-kor fürdés, fél10-kor meg alvás.

Evés: a tápszer:

lefekvéskor kap 200ml rendes tápszert

éjjel 200ml tápszer

reggel cheerios vagy szendvics

ebéd egy órakor, egy nagy üveg junior kaja, vagy 1 üveg kisebb zöldség-hús, és utána egy kisüveg gyümölcsös. mintegy desszertként. Lényeg hogy darabos legyen.

felkelés után (4-kor) gyümölcs, vagy vmi más

vacsorára meg az ami van... tészta, tojás, husi, ezek az önszántából kért ennivalók a "csipsz"-en kívül. Mert ropogós dologgal bármikor le lehet venni a lábáról

Nagymozgás: fél lábon áll falhoz támaszkodva és úgy próbálja felvenni a nadrágját. Páros lábbal leugrott már párszor alacsonyabb lépcsőfokról

Finommozgás: egészen ügyes Angry Birds-ben :D, illetve most zippzár és cipőtépőzárbefűzés van. Ollóval vágás.

Fog: 20 fog van.

Eü: tegnap leforrázta a bal lábfejét nagyszülőknél, másodfokú égési sérülésre.

Beszéd:

"kávé...belement cipőmbe. forró. fájt" ez a mostani leggyakrabban hallott szöveg. Amúgy még mindig nem túl lelkes mondatszerkesztésben. de szépen és tisztán mondja a szavakat, és elég jó a szókincse.

angolul az új: monkey

énekelni: ebből is mindig van aktuális kedvenc, most pl az elvesztettem zsepkendőmet az.

Bili: tádáááá!!!!!! pisi! három! meg egy kaki is! rögtön vécé, úgylátszik bilit kihagyja. de még mindig nagyon szorgosan tud állni a sarokban a növény levelét morzsolgatva kakilni.

Érzelmek: "félek", "hagyjál!", "engedjel!". Terrible two ahogy az angol mondaná. de leginkább azt látom hogy küzd. küzd saját magával hogy most mégis mit szeretne. pl: "kérsz csipszet? - NEEEEM!igen"

úgy érzem hogy az összes "Neeem"-jét ugyanilyen kritikával kell fogadni, azaz nem komolyan venni, hanem segíteni neki hogy kiderüljön hogy igazából mit szeretne/hogy érzi magát.

Színek: mondja a neveit, illetve pontosan tudja egy halmazba tenni az egyféle színűeket, de a nevek és a színek még kb 60-70%-ban passzolnak össze. még mindig.

Számok: mondja hogy "egy", "kettő", "három", "kilenc", "tíz", amikor "számol", de persze még nincs összefüggés. még mindig.

Rajz:nagy firka, kis firka, színes firka.

Öltözködés: alul patentos body és póló kivételével levesz mindent. Felvenni új: nadrág, kardigán. Tépőzáras cipőt kifűz, majd visszabújtat, és betépőzáraz.

Egyéb: fésű elől menekül továbbra is, haja kis szösz továbbra is, anyajegyből kettő van még mindig.

A bejegyzés trackback címe:

https://mirwen.blog.hu/api/trackback/id/tr875665332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása