EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

zsuzskának

2007. június 08. - Mirwen
Adblock

felújítás S01E04

még csak a negyedik rész, de máris unalmasabb vagyok mint a Barátokközt.

Szóval tegnap részemről kásahegyátrágás vette kezdetét, ami nyolc zsák ruhában manifesztálódott az este végén. Eb meg kipróbálta az új betonfésűjét, ami egy ilyen drótkefe-fej extension a fúróra, hogy a plafonon engedelmességre bírja a tapétának álcázott hármas erősségű légvédelmi pajzsot. Fél kilenckor hagytuk el az objektumot, hogy kimenjünk tesómékhoz egy kicsit, ejtőzni a kertiszékekben.

Szóval mostanság ilyesmi tartalommal fogok jelentkezni, TV Deko szevasz. Ma elvileg az uvegmozaik.hu-sokhoz megyünk (aztán a lakásba rakodni), holnap eb vizsgázik (aztán a lakásba rakodni), vasárnap meg lehet hogy előadunk egy road movie-t a bútorokkal az orszában (és egy kis rakodást a lakásban).  

felújítás S01E03

tegnap apu felhozta a csempéket mivelhogy raklapon voltak lefóliázva, és egyszerűbb volt azonnyomban feljönni vele mintsemhogy felbontani, lepakolni egyesével hogy majd a hétvégén lemenjünk érte és újra bepakoljuk, majd fent pesten meg ki.

Egy kis kaland után sikerült is leegyeztetni az egészet, majd a kiskocsi segítségével eb feltologatta a lakásba az összes csempét - anyuéktól ekkor le is léptek haza -, majd miután csináltam egy csempefotózást, nekiálltunk az érdemi munkának. Én a borzasztú lassú és nagyon nem látványos papírszortírozásnak - hat év papírtermését álltam neki egyesével szortírozni, számlák, nemszámlák, szerződések, csekkek, kell, nemkell, szemét, afrancbaeztmegkellmégtartani. Közben hogy valami haladás is legyen, két sokfiókos kisszekrényt is kiürítettem, hat zsákkal a lábamnál (papírszemét, műanyag, fém, elektronikus hulladék, vegyes szemét, zúzandó). Fiókosok done.

Közben eb meg az előszobában szedte le a falról a tapétár körben körben, meg a közlekedőből  a tükröt is leapplikálta, majd nekiállt a nappali rusnya nagy barna beépítettszekrényét szétszerelni. És én meg NEM FOTÓZTAM!! áááá... majd holnap a végeredményt. Mert ez tényleg látványos!

A képek

jaigen, mareggel meg megkaptuk a festő eddig elkeveredett árajánlatát, és azóta nem tudtunk egymáshoz szólni. Lehangolóan borzasztóan sok összességében. Egyesével persze érthető hogy miért ennyi a glettelés, meg miért annyi a festés, meg miért amannyi a mázolás, de jajj... most nemtudom mi lesz...

felújítás S01E02

Tegnap a konyha és a kamra kiürítése volt a cél, és este fogalmazódott meg bennem hogy agile módszerrel csináljuk az egészet, kis iterációkban, előre lefektetve az adott nap teendőit, este summázva, mint ahogy melózok itt bennt is. Jól bevált mindkét helyen, miért ne tennénk.

Mondjuk nagy segítség az is hogy a szomszédaim meg költözködnek el, kicsit szedettvedett társaság, a csaj volt a közösképviselő. Mindegy, a lényeg hogy költözködnek, és ahova költöznek ott azt ígérték hogy bútorozott lesz, de mint kiderült mégsem, úgyhogy szíves örömest vitték el a nemkellős béna szekrényemet, konyhai felszerelést, függönyöket, stb. Elvittek egy nagy rusnya szőnyeget is. meg a törött akváriumot, mert majd megfoltozzák. Aztán a végén odaadtam nekik azt a képet, amit egyszer egy ismeretlen eredetű agybénulás alkalmával vettem az obiban(!!!!!) és borzasztó giccses és ezt amint hazaértem vettem csak észre (gondolom akkor múlt el az agyérgörcs) úgyhogy maradt nejlonban valamelyik ülőgarnitúra alatt a föld felé fordítva évekig, és most egy jobb élet reményében odaadtam a szomszédnak, és neki meg még a szava is elállt, és irtó hálásan köszönönte meg, és ez így nagyon jó díl volt.

Képek

reformálódunk

Nos, csináltam végre egy gmail-es accountot a bloghoz, ami pediglen a következő: mirwenblogkukacgmailpontcom, és hozzá tartozik mostmár egy képesalbum is, amit pedig a picasaweb.google.com/mirwenblog alatt érhettek el. Kitettem oldalra linket hozzá.

Lassan lassan majd még a freeblogtól is el fogok búcsúzni, mert megvan a - dobpergééééés - a mirwenponthu is. jippijáééé! Csak az enyém, gyönyörűségesszép és rém büszke vagyok. Már csak az a gond, hogy nincs időm elolvasni a How to build your own webpage in 10 easy steps című ezeroldalas kötetet, meghát lakásfelújítás is a nyakamban, úgyhogy majd kicsit később lesz totális mékóver, ha ráérek majd újra jól.

Addig is nézzétek meg a képes beszámolót az első felújításos napról a képeknél. Meg oda betettem a lakás alaprajzát is és egy "előtte" képsorozatot is. Lehet kommentelni a képeknél is!


csempevásár

A hétvége híre hogy megrendeltük a csempéket, padlólapokat, nem is vészes áron, nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel, már csak a falakon/padlón szeretném látni őket.

Jött vasárnap Elemér is, aki elég valószínű hogy befutója lesz a Ki újítsa fel a lakást? versenynek, és felmérte lassan pöfékelve a lakást, állítólag mára ad árajánlatot, csendes, inni még vizet se ivott, és egész nap pisilni se ment el, szerintem Stepfordból szökött.

Meg kell hogy tartsuk az épp elménket, az arany középutat, mert kezdett elszaladni a ló hogy "ha már nekiállunk" meg hogy "hűű, ez csak kicsit drágább, de jobban néz ki" meg hasonlók, de fékeket behúztuk, és most jön az ötletesen-felújítás, hacsak nem akarunk még nagymamakorunkban is hitelt fizetni. De jobb is lesz így, mert sok pénzből bárki meg tudja csinálni, nem?

Pl, hagyjuk a fenébe a radiátorokat, ötvenezer a munkadíj, ugyanennyi az anyagdíj. inkább veszünk új procit a számítógépbe, és nézünk majd HD filmeket jól. Radiátorcserével meg kábé 5-5 centi teret nyertünk volna csak.

meg hasonlók.

...a konyhában meg tükör lesz a falon. őrült jó lesz, én már látom!

süti beállítások módosítása