EQ fogyatékos, továbbra is leszázalékolva

mirwen

mirwen

píszí

2009. december 10. - Mirwen

a farmville kapcsán forrt fel az agyvizem az ünnepek témakörben.

Mert azt még megértem hogy eltűnt az összes "Merry Christmas!", és lett helyette a "Happy Holidays!" (ezzel egyidőben itthon is "Kellemes Ünnepeket!" lett), de hogy a karácsonyfára "holiday tree", meg "ornament tree" van írva, na, az már vérlázító.

A "happy holidays" amiatt lett, mert ugye egyszerre kéne írni hogy "Merry Christmas", "Happy Hanukkah", meg "Joyful Kwanzaa", de könyörgöm... egy karácsonyfát ne "ornament tree"-zzünk már le! Az kábé olyan, mint a menórát "festive decor"-nak hívni... a píszí ló másik oldala...

menekültstátusz

ma hugom apáméknál kért menekültstátuszt, mert annyira szarul volt, hogy inkább hazavitette magát, én meg tesómnál (a nagyobbik húgom), mert jöttek strangszétbaszni. Alattunk állítólag beázott a szerelőszint, úgyhogy ma négy órára elzárták a vizet ÉS a szennyvizes cuccokat se lehetett használni, és ugye ráadásul a mi lakásunkban kellett szerelni is, úgyhogy ezt nem vállaltam, inkább hónom alá csaptam Zs-t és menekülőre fogtam.

Érdemleges nem történt: Zs kialvatlan volt, mert se a délelőtti, se a délutáni alvása nem lett elegendő hosszú (két-két óra helyett, bő fél-fél óra), Berci is nyafogós, úgyhogy a várt "jólelvannak a gyerekek" helyett kánon nyavajgás ment.

Ellenben én rászakadtam a Facebook-os farmville-re, és most állítom be épp a gazdaságom kissé önellátóbbra, hogy ne történhessen meg az ami tegnap előtt este (első játékos este), hogy hajnal fél kettőig fentmaradtam csak hogy bevárjam hogy beérik a málna, nehogy tönkremenjen. ehhehh, nem vagyok normális.

Eb meg vett egy ilyet. Kariaji tőlem, tőle, zsófitól.

hab a tortán

Zsófi meg az előbb döntött el egy vörösboros üveget, amikor sikerült beskeráznia a spejzba.

Úgyhogy én a konyhában a bort törölgettem, meg szilánkokat szedegedtem négykézláb, miközben hugom a vécé előtt térdel mert most tört ki rajta elementáris erővel a fosóshányós vírus, eb meg próbálja Zsófit nem odaengedni sehovase.

Nem ez a mi napunk... (miért is nem lehet "hát"-tal kezdeni a mondatot?)

---

kis folytatás: Zsófi még mindig ugrabugrál, alvás helyett, tesóm meg kábé negyedóránként hatalmasakat hány, amiben az a szép, hogy hányásfóbiás vagyok, úgyhogy itt ülök a szobában, és lalalázok fülemre szorított kezekkel, közben meg a maradék két képzeletbeli kezemet összeteszem és azért imádkozom hogy Zs el ne kapja, mert azt meg aztán végképp nem bírnám elviselni (szívszakad)

csakazért

írtam le ezt, mert ezt nem szokás. mert úgy vagy szuper anya, ha nem nyíg a szád, ha mindig és minden pillanatban szakadatlan imádattal csüggsz a dededen, akkor is amikor ezredszer borítja ki a kukát, és pakolod vissza, stb.

egész egyszerűen nem hiszem el hogy végig lehet csinálni egy gyereknevelésesdit hullámvölgyek nélkül. aki ezt tagadja az vagy hazudik vagy festi magát. oké nem illik róla beszélni... mert miért is nem? szarok bele, ha akkor épp így éreztem, akkor leírom.

Zsófit imádom, legjobb dolog ami velem történhet, de mindenkinek kell látnia - aki esetleg valalmi rózsaszín buborékban élt volna idáig - hogy igenis vannak ilyen meltdown-ok, amikor az ember kirohanna a világból, és talán jobb is lenne, mert kifújná magát, elszámolna tízig, és normális emberként térne vissza.

--------

a történeti hűség kedvéért: miután letettem aludni kettőkor a kis Szörnyella De Frászt, négykor egy mintagyerek ébredt fel, aki miatt elszégyelltem magam hogy miket írtam, annyira kacagós és jókedvű meg kedves meg eljátszogatós. De úgyis csak a szép meg a jó dolgokat szoktam írni, lássa a kedves olvasó is az árnyoldalat néha.

nyílt levél a gyermek apjának (azaz az érme hátoldala)

elegem van.

magam után se tudok sose rendet tartani, nemhogy egy napi szinten hatszázszor egy mindent szétrámoló kisgyerek után. Az állandó rendetlenségtől zsigeri undorom van a lakástól ahova rabként érzem magam száműzve.
nem tudok vécére sem elmenni egyedül, sehovase, sose, borzalom. hányinger, utálom.
kibaszott kicsi a lakás, menekülnék egyik felébe, jön utánam, másik felébe, bőg.
beszarik, tisztába teszem, újra beszarik. bőg, kakaszagú a kezem.
az etetés tiszta rémálom, mert kanállal nem eszik, vagy ha igen, óriási disznóól, ha a kezébe adom, eszi, de még óriásibb disznóól.
ruhákat mosok, minden nap, ezért sose tudom eltenni a szárítót, itt van a szoba közepén, MERT KURVÁRA nem férünk el. mostmár rájött hogy arról milyen fun leráncigálni a ruhákat, szerintem nem az. bőg.
unatkozik itthon, bőg, felöltöztetném, azért bőg. felveszem, sétálunk, szakad az eső, pocsolyába lépek, átázik a cipőm, kurvára utálom, de megyünk, menni kell.
éjjel megint két és fél óránként kel enni. mondtam már hogy kurvára elegem van?
és nincs hétvége, nincs semmi megváltás, mostmár ez vár rám nonsztop, örökkön örökké, és ettől KURVÁRA kiakadok.

mikulás ünnepségsorozat

még pénteken lementem a gyerekkel kettesben - tesómék vittek - vidékre anyámékhoz, hogy eb meg nyugodtan elmehessen disznótvágni (és azt twitteren élőközvetíteni), erre mire leértem, már vacsorakor olyan rosszul lettem, hogy le akartam esni az asztal alá, meg behányni a szagoktól, úgyhogy ezer szerencsémre le tudtam passzolni Zsófit nagyszülőknek, én meg mentem haldokolni a kanapéra, és azon dilemmáztam hogy alul vagy felül jön-e ki hamarabb a cucc. A lényeg hogy borzasztóan lettem, hidegrázás, erős hasmenés, lepkeharmat gyengeség, fejfájás és hőemelkedés. Minden mi szem-szájnak ingere. Valahogy eltelt az idő kilencig, akkor valahogy ágyba dugtam a gyereket, és életemben először én is lefeküdtem vele kilenckor, vagyis inkább beájultam. A három esti etetést szívesen megspóroltam volna, az elsőnél abban se voltam biztos hogy kijutok a konyháig. Aztán valahogy reggel lett, mivel még mindig nem voltam százas, apám bevitt az ügyeletre, ahol tiszta statáriumi állapotok uralkodtak: alig akart egy nagydarab verőember beengedni a kórházba, utána mindenkin maszk volt, majd a háziorvosi ügyelet előtt katonák, rendőrök és kurvák (két kiskatona, full gyakorlóruhában meg három rendőr kísért két combközépig érő piros lakkcsizmás nőt). Aztán persze vírus, egyen B6 (hányingerre), Smectát (hasmenésre), algopirint (lázra), meg keksz és ropi. inni sűrűn, de keveset, inkább hideget. Aznap estére jobban lettem, jött értem eb, másnapra meg más semmi bajom.

vasárnap meg reggel tettünk a kiscsizmába egy üveg miklós napi bébiételt, de más nem igazán volt tervbevéve, szóval épp levest főztem, amikor fuldoklásos hörgések hallatszódtak a szobából ahol Zsófi játszott épp, rohanunk ezerrel, fuldoklás abbamarad, lélegzik, oké, viszont nagy nyáladzás, aztán nézzük hogy a kulccsomóról hiányzik két csengettyű. Az egyiket megtaláljuk, de a másik nincs meg. Na a franc... nem is lett volna baj, de kissé rozsdás is volt, és az akasztója már annyira elvékonyodott a másiknak is, hogy nagyon éles volt, mint egy miniatűr almahámozó. Felpakoltuk a gyereket, és be a Madarász gyerekügyeletére. Ott a doki röntgenre küldött, majd mikor megérkezett a lelet, akkor mutatta ahogy a hasában van a kis kerek fémizé, de hogy minden rendben, egy két nap és ki fog jönni. Ugyanitt felvilágosított hogy az emberi emésztőrendszer bámulatos, és egy varrótű is képes átmenni a bélrendszeren anélkül hogy fennakadna, szóval ne aggódjunk, etessük krumplival meg kenyérrel, az jó fogó, kiviszi. De ha lehet az egzotikus ételeket - mint amilyen a kulccsomó - inkább ne adjunk.

Úgyhogy nekünk megvolt a mikulás, több napra elosztva, és még nincs is vége, hiszen Zsófi bármikor kakilhat egy csilingelőset.

addigis túrom a kakikat.

süti beállítások módosítása